Què fem

Assessorament

Suport a la família

Tractaments

Acció social

Per accedir als serveis és necessari fer-se soci

Servei d’informació, orientació i assessorament

Un primer contacte amb TIÁM que t’ajudarà a veure la situació des d’una altra perspectiva. La demència genera molta incertesa, no saber què passarà o com afectarà a la nostra vida ens pot crear molts dubtes i confusió.

Al servei d’assessorament escoltem cada cas per donar una resposta més acurada i personalitzada als dubtes que poden sorgir sobre la malaltia i, si cal, suggerim els recursos més adequats. Et facilitem estratègies i recomanacions per afrontar els canvis en el dia a dia.

El servei és gratuït, per a tota la ciutadania i es realitza sota cita prèvia.

Servei d’assessorament legal i jurídic

Totes les persones han de poder decidir i tenir control sobre la seva pròpia vida, per això, cal anticipar-se a les situacions i planificar com volem que sigui el nostre futur. Per facilitar-ho oferim assessoria jurídica i legal gratuïta, en relació als tràmits necessaris durant el decurs de la malaltia. Servei exclusiu per a socis/es.

Suport a la família

Sabem que la tasca de les persones cuidadores passa desapercebuda, per això hem creat un programa d’acompanyament adaptat a cada cas.

T’aportarem estratègies per facilitar la comprensió de la malaltia, per millorar la comunicació amb el teu familiar i per reconduir situacions estressants. Reforçarem els teus propis recursos per gestionar el dia a dia i treballarem la part emocional per disminuir les alteracions de l’estat d’ànim i la sobrecàrrega.

Volem que tinguis un espai propi, segur i de confiança, on puguis compartir sense sentir-te jutjat/da i en el que et fem costat en els moments més difícils de la malaltia.

Suport individual

Grup de suport

Programa LLAR

Tractaments

Els nostres tractaments van adreçats a persones que presenten alteracions cognitives, encara que no tinguin un diagnòstic de demència.

En totes les modalitats es realitza una primera exploració neuropsicològica per avaluar les capacitats que la persona manté preservades i el grau d’afectació cognitiva. També es realitza una valoració de l’estat emocional i una entrevista al familiar de referència per conèixer la història de vida i el nivell d’independència per a les activitats de la vida diària.

Els resultats d’aquesta primera valoració serveixen per crear el pla de tractament, que es realitza conjuntament amb la família. Periòdicament es duran a terme noves valoracions amb elaboració d’informes.

Treballem per objectius, no per tasques, intervenint de manera integral i flexible amb activitats plenes de sentit més enllà del paper i llapis, que reforcen la identitat de les persones, que respecten la seva edat adulta i d’acord amb els seus interessos.

Alguns exemples d’activitats són la teràpia d’orientació a la realitat, l’estimulació sensorial, emocional i cognitiva mitjançant jocs i exercicis orals i escrits, o les activitats per promoure l’autonomia en un context real.

Volem crear un entorn de cura, on les persones rebin el que ara necessiten per part d’una societat en la que han contribuït amb el seu treball i experiència vital, el que permetrà descobrir, siguin quines siguin les seves circumstàncies físiques o mentals, tot el que encara ens poden ensenyar.

Busquem maneres d’atendre que permetin envellir tal com s’ha viscut.

Estimulació individual

Programa CAPIR

Programa LLAR

Programa FIKA

Truca’ns al 693 00 45 12
o escriu-nos a info@tiam.cat

Segueixo sent en Richard, segueixo estant aquí, segueixo necessitant la teva amistat, segueixo necessitant el teu amor, segueixo necessitant la teva atenció, segueixo necessitant que escoltis els meus acudits dolents, i segueixo necessitant parlar amb tu.
— Dr. Richard Taylor. Metge i pacient.

Acció social

Des de TIÁM contribuïm a reduir els estigmes socials i els prejudicis que envolten la malaltia per tal de facilitar la vida de qui la pateix.
Volem fer visible la realitat de la demència.

Ponències i xerrades

Jornades i Fires

Dia Mundial de l’Alzheimer i altres demències

Accions culturals

Actes solidaris

Campanyes de prevenció

Mitjans de comunicació i xarxes socials

Sinèrgies

Què diuen de nosaltres